субота, 20. август 2016.

Od stana do piva


Kanadsko prebivalište gospođice Pi-i-ti-ar-ov-vi je Balliol Street. E, sad, imamo jezički problem broj 2! Lako je nama ekspertima spelovati novu adresu, al kako se ona izgovara? Jedni kažu Beliol, drugi Belajla, treći Bejlio…pa sad ti budi pametan! I kome verovati? Menadžeru zgrade? Rođenoj toronćanki (ili kako se god stanovnica Toronta zvala)? Kako da znam, bre, gde živim? Šta ako se izgubim? Veliki je ovo grad. Pliz, mistr kebdrajver, sad ću da vam spelujem gde da me vozite! Eto, kad nećete da pišete normalno!

Stan nam je na 20. spratu u širem centru grada.  Pogled prelep, terasa ogromna, na vrhu zgrade bazen i sauna. Lepo je novo prebivalište. Ima i prodavnica odmah iza ćoška! Idealno! A kažu da ti je potreban auto za sve, daleko je, ništa ne možeš peške. Nemaju pojma! Treći dan, nakon blagog izlaženja iz spavamisenespavamise posledica vremenske razlike, bio je idealan za šetnju do centra i upoznavanje šireg komšiluka. Spuštali smo se ulicom Young ka jugu - puno kafića, prodavnica, restorana, živo i lepo. Prolazeći pored jednog mesta, učinilo nam se da je idealno za prvo pivo u Kanadi. Veliki pab sa lepom baštom. Ok, lepa bašta – šta to znači u novom životu. Nemojte očekivati lep ambijent beogradskih bašta u kojima sedite u stilizovanim udobnim stolicama izrađenim od kvalitetnih materijala. Lepa bašta ovde znači da je prostrana i da nije prljava. Bašte kafića su većinom sklepane od najjeftinijih stolova i stolica, čast par izuzetaka, sto se obično ljulja jer je od onog srebrnog metala što se prodaje u Maxiju za 900 dinara, stoilce se takođe ljuškaju, valjda da bi uhvatile ritam stola, napravljene od istog materijala. Jeste, drugačije je. Sve ima svoj šarm, različitost i jeste lepota ove zemlje i ne tražimo dlaku u jajetu iliti beogradsku baštu u Torontu. Nego, vratimo se pivu. 


7 коментара:

  1. Sad bi Ilija Čvorović rekao:
    - Danice, šta bi ti rekla da vidiš ovako neki par iz Srbije, koji se doselio u centar Toronta?
    - Pa...
    - Rekla bi, mladi perspektivni ljudi došli da zarade neki dinar, vole hladniju klimu i tako dalje?
    - Pa, da...
    - e, vidiš Danice, to bi rekao svako ko nije upoznat sa svetom špjuna! Jesi primetila na kakvom mestu im je stan? Nisi? normalno da nisi... Pa oni ceo grad imaju kao na dlanu! Balkon im je savršen za postavljanje dva dvogleda i tri durbina (standardna oprema špijuna)! Idu okolo probaju razna piva, misliš uživaju, a oni sve pažljivo prate, koji se sto klima, koji je materijal stolica, kako taksista izgovara ime njihove ulice, a kako baba sera iz te njihove "spa oaze"- koja je zapravo samo paravan za sobu za sastanke- tamo jeste malo vruće, ali te niko ne čuje...a savršeno spelovanje koriste kao poseban vid šifrovanja komunikacije. Kada bi tebi, Danice, palo na pamet da je "Pi-i-ti-ar-ov-vi" Petrov? Nikada! E, oni na to i računaju!
    Jedino što još nisam prokljuvio u slučaju ove špijunske ćelije je KO i GDE im je treći član???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve si, Marijane, skockao :-)
      Orao zove sokola, sokole javi se!
      A i odakle im pare za pivo? I od cega zive? I kako to da jos ne rade?
      A o tome u nekom narednom blogu ;-)

      Избриши
    2. Marijane, koji si ti car (hahaha, umirem od smeha). Ovo je pravi dokaz, da nam je teorija zevere u krvi. Pa mi cemo prvi smisliti teoriju zavere o teoriji zavere kako bi smo dokazali da je teorija zavere ciljano smisljena, kako bi se prava zavera sakrila. 😆

      Избриши
    3. Hvala. Ako me se sete za Dan bezbednosti, sete me se, ako ne, ništa, to je bila moja dužnost...

      Избриши